2 x DM bronze til Christian Blom Jensen
5. Aug, 2012 af Mia Sørensen

 

Triton svømmeklub i Vejle havde 9 svømmere med til De Danske Langebanemesterskaber, som afslutning på en forrygende sæson.  Cheftræner Kennet Kjeldsen var stolt og tilfreds med rigtig mange personlige rekorder til alle svømmere.

Christian Blom får bronze ved både 100 m bryst (1:07,40) og 200 m bryst (2:26,44)  for junior. Stort TILLYKKE med en fremragende indsats og ny klubrekord i både junior og senior til Triton Vejle.

De yngre svømmere i klubben har noget at leve op til, men de er godt på vej. Der er stor udvikling i klubben helt ned til de aller mindste, som cheftræner Kennet har sat fokus lige fra han startede i klubben.

Christian har i år haft mere fokus på sin kost blandt andet for at opnå vægtøgning. Med de mange trænings timer har det været svært at være i energioverskud, og Christian nåede ikke helt den ønskede vægt før DM.

En kostplan med korrekt sammensætning af kulhydrater, proteiner og fedt og ikke mindst fokus på at indtage maden korrekt i forhold til træningen, har gjort ham kamp klar til DM. Han har nu en fedtprocent på kun 4,9% med en kropsvægt på ca. 65 kg. – mere end PERFEKT vil de fleste af os sige.

Christian udtaler:

Da dette var mit første DM som varede i 7 dage, vidste jeg fra starten af, at den rigtige mængde og sammensætning af kost var en kritisk succesfaktor for at jeg kunne præsterer optimalt hele ugen. De råd jeg havde fået givet var med i hovedet til hvert et måltid og påvirkede, hvad der kom op på tallerkenen. Mentalt var jeg klar til at klare 7 dage (Har prøvet op til 6 dage), men det krævede også masser af hvile og den rigtig kost, og det hele gik op i en højere enhed, hvor jeg fik 2 medaljer med hjem!

Jeg går til dagligt på Campus Vejle (Handelsgymnasiet) på Vejle Sport College og skal i 3. g efter ferien. Her går jeg i en sports klasse og nyder godt af de fordele som sports college kan tilbyde mig. Vejle sports college hjælper mig til, at jeg kan dyrke svømning på top niveau og samtidig få en god uddannelse på de normale 3 år. Jeg ligger i bassinet 8-9 gange i ugen, der består af 2 timers vandtræning og 30 min til 1 times landtræning. Det bliver til imellem 30 og 50 km om ugen afhængig af tidspunktet på sæsonen. Vi har to træningslejre om året, en i udlandet og en her hjemme. I vinters var vi en tur i Tyrkiet, hvor et par stykker af os gamle på holdet efter hånden havde været nogle gange. Der fik vi i løbet af en uge svømmet lige under 70 km.

Det bliver spændende at følge Christian fremover i vandet!

Jeg har stor respekt for svømmere. Lysten til at træne meget skal komme helt inde fra hjertet, hvor der bruges rigtig mange timer i bassinet. Den mængde Christian træner i vandet kan sammenlignes med, hvad mange løber på landevejene i ugerne, når de træner op til marathon. Det taler for sig selv!

Held og lykke til Christian i den kommende sæson.