Udskiftning af afbryder og stikkontakt selv guide

Udskiftning af afbryder og stikkontakt selv guide

En guide i samarbejde med boligmagasinet VillaHus og By DEL Elektriker Charlottenlund.

Du behøver ikke at få hjælp af din elektriker i ny og næ til små elektriske installationer eller reparationer på dine egne apparater f.eks. du må gerne udskifte afbrydere og stikkontakter selv (ydere dele) læs derfor vores udskiftning af afbryder og stikkontakt selv guide. Der er nogle elektriske reparationer i hjemmet, som du kan klare selv nemlig. Den eneste betingelse er, at du skal være forsigtig og udstyret med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, når du forsøger at reparere og reparere elektriske elementer. Her vil vi give dig et indblik i nogle af de simple el-varer, som du sikkert kan arbejde og rette på helt selv uden at søge hjælp hos en elektriker. Vi vil også dele tips til, hvordan du garanterer, at du er sikker, mens du arbejder med disse:

Hold altid strømmen slukket, før du lægger hænderne på nogen af disse elinstallationer når du følger vores udskiftning af afbryder og stikkontakt selv guide, fordi vi aldrig ved, om elinstallationen eller apparater har skader på sin indre side, som kan dukke op på det mest uventede tidspunkt.

Den sikreste måde er at tage disse ud, hvis din apparat kommer med et stik. Der kan også være enheder, der har kondensatorer inde i dem, og som kan give dig et stød, hvis du ikke er forsigtig.

Sluk også hovedstrømmen for at være sikker. Hvis der ikke er strøm på det tidspunkt, du starter dit arbejde, så er du sikker. Men lad os tage forholdsreglerne for vores sikkerhed.

Her skal vi diskutere et par af de udskiftelige elektriske apparater, som du har i dit hjem og bruger til daglig. Disse er blandt de kontakter og lamper, som du selv kan reparere uden at tilkalde en elektriker hver gang.

Afbrydere:

Synes du, at din afbrydere er ude af trend eller ikke fungerer effektivt? Så er det på høje tid, at du slipper af med dette. Følg vores guide: Udskiftning af afbryder selv guide.

Du kan selv håndtere og udskifte lyskontakter. Apropos værktøjerne, hvis du har en skruetrækker og en tang, kan du få dette gjort.

En advarsel: For det første skal du sikre dig, at denne type switch falder ind under følgende kategori, som kan udskiftes af alle.

Lad os tage et kig på de forskellige typer afbrydere, som du kan reparere derhjemme:

Lysdæmper:

Installationen af denne kontakt svarer til en almindelig kontakt, hvilket gør det nemmere for alle, der ikke har nogen elektrisk baggrundsviden, at få installeret dette ved blot at følge nogle få enkle instruktioner.
Enkeltpolet kontakt: Denne kontakt bruges til at styre en slags enheder, såsom en ventilator eller et lys. Det er den, der jævnligt bliver brugt i hjemmet. Og dette er blevet opført her, fordi du nemt kan få dette repareret eller installeret ligesom en normal afbrydere.

Stikkontakter:

Udskifte ydre dele på stikkontakt? Følg vores guide: Udskiftning af stikkontakt selv guide nederst.

Du må gerne skifte ydre dele af stikkontakter. Er de tale om dele inde i væggen så skal du kontakte en lokal elektriker; her er et par stykker vi anbefaler: 

Elektriker Amager

Nu er her en guide til, hvordan man udskifter defekte kontakter eller stikkontakter.

1 Sluk for strømmen til det defekte el-anlæg før du begynder

Du kan starte med at sætte en lampe i stikkontakten, der er defekt. Du kan derefter slukke for afbryderen, hvilket vil få lampen til at svigte. Sørg for, at du bruger en ikke-defekt lampe, ellers bliver du nødt til at finde et alternativ for at sikre, at der ikke er strømforsyning til den specifikke stikkontakt, som du har til hensigt at reparere.

Er stikkontakten delvist defekt eller helt defekt? Du skal først undersøge dette. Hvis du ikke er opmærksom på denne del af din stikkontakt, ville det være svært at identificere den afbryder, der slukker den. I en sådan situation kan du slukke for hoved afbryderen.

Hvis denne stikkontakt er tilsluttet sikringer og ikke afbrydere, så skal du fjerne sikringerne, så du ikke risikerer stød.

2 Fjern dækpladen på kontakten eller stikkontakten, der er defekt

Nu adskiller antallet af skruer til pladerne af stikkontakter sig fra antallet af kontakter.

Plader til afbrydere og stikkontakter har i næsten alle tilfælde kun én skrue pr. udtag, mens kontaktplader har to pr. kontakt. Selvom der kan være et vilkårligt antal afbrydere eller stikkontakter i en boks, har du mulighed for kun at ændre én, hvis det er nødvendigt, og lade resten stå urørt.

Du kan enten tegne et diagram over, hvordan du ville implementere reparationen, så der ikke opstår forvirring. Eller du kan arbejde på hver af dem ad gangen for at undgå forvirring, da der er en række forskellige ledninger.

3 Der er to skruer

En af skruerne er øverst, og den anden er i bunden, der forbinder kontakten eller stikkontakten til el-boksen. Fjern disse og stikkontakten glider ind i dine hænder.

Udskiftning af afbryder og stikkontakt selv guide
Udskiftning af afbryder og stikkontakt selv guide

4 Mærkning af ledningerne

Dette er et af de vigtigste trin, før du begynder at rette fejlen på din stikkontakt eller kontakt, så der ikke opstår forvirring.

Husk også følgende:

De varme ledninger går ind i slidsen med det kortere stik, som har gyldne skruer.
De neutrale ledninger går ind i slidsen med det højere stik, og dette kan identificeres med sølvskruerne.
Dernæst er den grønne ledning eller jordledning, der forbindes til den grønne jordskrue, som er fastgjort til beslagene, der kapper den til stikkontakten.

5 Reparation af din nye elektriske kontakt eller stikkontakt

Find de skruer, der holder stikkontakten eller kontakten, og løsn disse. Du kan gøre disse ved hjælp af skruetrækkere, der giver plads til at trække ledningerne på tværs.

Tilslut ledningerne til de førnævnte skruer som i #4.

Sørg for, at ledningerne er godt placeret uden at røre ved plastikkanterne eller spidsen af dem selv.

6 Spænd skruerne

Sørg for, at skruerne er stramme, og kontroller, om ledningerne rører ved metalstykket, der findes på udløbets side lige bag skruerne.

7 Skub udtaget tilbage på plads

Det er tid til at skubbe stikkontakten tilbage i den elektriske boks, hvorfra det defekte stykke blev fjernet. Sørg også for, at alle skruerne er i deres respektive huller.

8 Skru den tilbage og test udgangen ved hjælp af en udtags tester

Disse er nemme trin ikke? Ja, de er, du kan lave disse udskift derhjemme med lethed. Men som sagt hvis du er det miste i tvivl så bør du kontakte en autoriseret elektriker, hvis du bor i Københavns så er der mange at vælge iblandt.

Hvis hvis du søger en autoriseret elektriker Amager klikke på linket her eller hvis du søger en elektriker Gladsaxe klikke på linket. 

Nu vil vi dele nogle enkle tips og tricks til reparation af hjemmet med dig, som du skal følge for at sikre din sikkerhed, når du forsøger nogen af disse elektriske reparationer i hjemmet:

Forsøg ikke at reparere nogle elinstallationer, medmindre du ved det. Frygt er noget, der kan tvinge ting til at gå galt. Det psykologiske aspekt af frygt er, at den opstår, når du ikke har nogen eller den minimale idé om, hvad der skal gøres.

Selvom du er en knowhow-ekspert, så sørg for, at du ikke tager en højhastighedstilgang. Du har brug for tid til at analysere alt og lære i dybden om, hvad der skal gøres, og hvor du skal forsøge at rette.
Hold en lommelygte ved hånden, hver gang du forsøger at reparere en elektrisk.
Brug aldrig aluminiumsstiger; det er altid sikkert at bruge ikke-ledende stiger som f.eks. glasfiberstiger.

Nu er dette almindeligt kendt – arbejde aldrig på elektriske apparater, mens du er i direkte kontakt med vand, der inkluderer regn eller fugt.
Forsøg altid at have gummisåler på. Det er også en god idé at stå på tørre gulve (og hvis gulvet er træ, ville det være bedst).
Det er altid godt at holde dine nærmeste informeret, før du forsøger dig med elektriske arbejder.
Det kunne virke nemt. Men det er altid godt at få hjælp fra professionelle elektrikere, det er altid en fordel at vælge lokalt, f.eks. hvis du bor på Frederiksberg, vælg Frederiksbergs Elektriker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.