Omkodning af lås VS. udskiftning af lås

Skal jeg bestille en udskiftning af lås eller en omkodning af lås af låsesmeden?

Skal jeg bestille en udskiftning af lås eller en omkodning af lås af låsesmeden?

At komme ind i dit hus er nok ikke noget, du bruger meget tid på at tænke over. Du tager din nøgle, drejer den i låsen, og du er i. Men nogle gange kan denne simple proces blive mere kompliceret af flere årsager. Dine låse er måske blevet gamle og slidt. Du har muligvis købt en ny ejendom og ved ikke, om en tidligere beboer har en nøgle. I disse situationer er det bedst at få lavet en omkodning af lås eller en udskiftning af lås. Hvordan hvert af disse værker vil blive forklaret her.

En udskiftning af lås kræver, at en låsesmed tager og afmonterer låsen. De vil tage låsecylinderne ud, der tillader nøglen at dreje låsen i og indsætte en ny lås som passer til et nyt set af nøgler. Denne nye kombination forhindrer den tidligere nøgle i at slippe nogen ind, men giver adgang til en ny. De bliver nødt til at lave en ny nøgle, der passer til denne kombination. Derefter samles den mekaniske lås igen, og du er klar. Det tager cirka 10-15 minutter at få gennemført en udskiftning af lås for en erfaren professionel låsesmed, forudsat at det er standard.

Omkodning af lås – billigst valg

Omkodning af lås er billigere en udskiftning af lås af en lås  (for ved skift af en lås betaler du både arbejde og for de nye låse, hvorimod omkodning af lås kun kræver låsesmedens arbejdsløn), så vær forsigtig med alle, der forsøger at få dig til at betale for at skifte en lås unødigt.

Udskiftning af lås kan også gøres ret simpelt, men det anbefales ikke altid, kun:

• du ​​har brug for nye låse (fordi de gamle er slidt

• du ​​vil opgradere dine låse til mere sikre eller elektroniske

Danske ejendomsmæglere anbefaler at omkodning af lås eller en udskiftning af lås. Din ejendomsmægler har sandsynligvis stor erfaring med dette spørgsmål og kan sandsynligvis endda henvise en låsesmed til dig. Du kan også tjekke Firma Info eller læse sikringsrelaterede artikler på Døgnvagt.dk for at finde låsesmede (eller andre vedligeholdelseseksperter) til at hjælpe dig. Det kan også være en god idé at omkodning af lås eller en udskiftning af lås, hvis en f.d kammerat, samlever eller tidligere partner flytter af sikkerhedsmæssige årsager, eller hvis en tidligere lejer i en udlejningsejendom ikke returnerer en nøgle efter at være blevet smidt ud. Du vil føle dig meget mere tryg ved at vide, at du er den eneste med ubegrænset adgang.

På samme måde kan omkodning af lås eller en udskiftning af lås være en effektiv måde at holde folk ude af et værelse eller kontor, de ikke er berettiget at komme ind i. Processen med at konfigurere din nøgle, så den er den eneste, der har adgang til et værelse, kaldes omkodning af A nøgle lås eller en udskiftning af Anøgle lås. Hovednøgle kan også bruges til at tillade én nøgle at åbne flere låse. Selvom du ikke for nylig har oplevet en ændring i din boligsituation, kan du miste din nøgle (eller en kopi af den), hvis du er bekymret for, at en anden finder den og kan komme ind i dit hus.

Udskiftning af lås (komplet)

Udskiftning af en komplet lås indebærer at fjerne et eksisterende stykke mekanik og låsekasse (f.eks. En dørhåndtag eller dødbolt) og installere en ny låsekasse i samme huller. Det kræver noget ekstra arbejde på selve døren, herunder montering af nye huller, justering af karmen (den del af døren, låsen er installeret på), og fastgørelse af dørens justering. Dette gøres normalt, hvis en lås sidder fast, er gammel eller beskadiget eller på anden måde ikke fungerer helt korrekt.

En udskiftning af lås betyder også at du mange år fremover har en holdbar dør og lås. 

Skal jeg bestille en udskiftning af lås eller en omkodning af lås af låsesmeden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.